De circulaire economie
De circulaire economie
It's not about ideas.
It's about
making ideas happen.

Vragen rond circulariteit?
Circulaire economie?
Oplossingen?
Initiatieven?
Ben je benieuwd naar hoe starters en meer ervaren ondernemers hiermee omgaan?
Op deze website ben je aan het juiste adres!

Waarom deze website?
Waarom deze website?
Om circulair te worden, moeten we oefenen.

Met deze website wil Group Casier (adviseurs in risicobeheer en verzekeringen) een verzamelplaats creëren voor circulaire initiatieven. Group Casier breekt bij de verzekeraars een lans voor de circulaire sector door aan te dringen op een andere visie en aanpak dan bij een lineair productieproces. Uiteraard blijft het in de eerste plaats belangrijk om de risico's in kaart te brengen en aan de basis te vermijden of beschermen.
We willen ondernemers, beleidsmakers, maar ook individuen een forum geven waar ze hun ervaring rond circulariteit kunnen delen en als het even kan anderen inspireren om hetzelfde te doen.

 

Doorheen de website vind je ervaringsverhalen van actoren uit diverse sectoren, stuk voor stuk met hun eigen bijzonder verhaal.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

E-Luse3
Tim Vancouillie
Adviesbureau E-Luse
“Rekening houden met de koolstofafdruk van elke grondstof”

Wat doen we nu? Zullen we het binnen tien jaar nog op die manier kunnen doen? Kunnen we vandaag al een transitietraject opstarten om na te gaan of er voor bepaalde materialen en productieprocessen duurzamer alternatieven zijn? Voor Tim Vancouillie, oprichter van E-Luse, zijn dat cruciale vragen die elke ondernemer zich vandaag moet stellen.

Andere interessante content rond circulaire economie