De circulaire economie
De circulaire economie
It's not about ideas.
It's about
making ideas happen.

Vragen rond circulariteit?
Circulaire economie?
Oplossingen?
Initiatieven?
Ben je benieuwd naar hoe starters en meer ervaren ondernemers hiermee omgaan?
Op deze website ben je aan het juiste adres!

Waarom deze website?
Waarom deze website?
Om circulair te worden, moeten we oefenen.

Met deze website wil Group Casier (adviseurs in risicobeheer en verzekeringen) een verzamelplaats creëren voor circulaire initiatieven. Group Casier breekt bij de verzekeraars een lans voor de circulaire sector door aan te dringen op een andere visie en aanpak dan bij een lineair productieproces. Uiteraard blijft het in de eerste plaats belangrijk om de risico's in kaart te brengen en aan de basis te vermijden of beschermen.
We willen ondernemers, beleidsmakers, maar ook individuen een forum geven waar ze hun ervaring rond circulariteit kunnen delen en als het even kan anderen inspireren om hetzelfde te doen.

 

Doorheen de website vind je ervaringsverhalen van actoren uit diverse sectoren, stuk voor stuk met hun eigen bijzonder verhaal.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

BiogasTec_header
Wouter Platteau
CEO BiogasTec
“Wet- en regelgeving voor de lange termijn nodig”

“Ik geloof oprecht dat het goedkomt met de transitie van een lineaire naar een circulaire economie, ook al zal de weg ernaartoe soms wat pijnlijk zijn.” Aan het woord is Wouter Platteau, CEO van BiogasTec. Het bedrijf baat zes eigen biogasinstallaties uit, een zevende is in aanbouw. Voor klanten in diverse sectoren ontwikkelt en begeleidt BiogasTec energieprojecten op maat.

Andere interessante content rond circulaire economie